Kızılcık Ekşisi Nasıl Yapılır?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Kızılcık Ekşisi Nasıl Yapılır?

Kızılcık ekşisi nasıl yapılır, Kızılcık yaz aylarının en güzel meyvelerinden biri olmaktadır. Tadı ekşimsi olsa da tüketimi fazla olmaktadır. Rengi ile muhteşem bir görünüme sahiptir. İlk olarak yeşil çıkar daha sonrasında kırmızı rengini alır. Genellikle yetiştiği ağaçları kısa boyludur. Genellikle bu meyve Karadeniz bölgesinde oldukça fazla şekilde yetiştirilmektedir. Vücuda faydaları ise saymakla bitmemektedir. Boş bir meyve gibi tüketilse de genellikle bayanlar ekşisini ve reçelini de yaparak kışın tüketmektedir. Bunun dışında meyve suyu, boya ve ilaç gibi tıbbi durumlarda da kullanılmaktadır. İçerisinde ise oldukça yüksek A, C, K ve E vitamini bulundurmaktadır. Kızılcık sodyum ve potasyum içerdiği gibi mineraller açısından da oldukça yüksektir. En faydalı meyvelerden olan kızılcığın vücuda faydası yüksek olduğundan çoğu Uzman bir avuç kızılcık ya da ekşisinin mutlaka tüketilmesini tavsiye etmektedir. Özellikle de kalp hastaları, ishal olan kişiler, yüksek ateşi olanlar, sindirim sıkıntısı çekenler ve kanser hastalarına tavsiye etmektedir.

Kızılcık ekşisi nasıl yapılır?

Kızılcık ekşisi nasıl yapılır denince kısaca şu şekilde açıklayalım. Pratik ve eğlenceli yapılan bu ekşiyi hep birlikte kolları sıvayarak kışa hazırlık yapalım.

Kızılcık ekşisi tarifi

Malzemeleri
  • 3 kilo kızılcık
  • 5 su bardağı şeker
  • 3 tane limon tuzu
Kızılcık ekşisi nasıl yapılır?

İlk olarak kızılcığı iyice yıkayalım. Büyükçe bir tencereye koyun ve hafif üzeri geçene kadar su ilave edin. Ocağınızı açarak kaynatmaya bırakalım. Sık sık kontrol edilmelidir kızılcıklar edilecek dereceye gelince ocak kapatılarak soğuması beklenir. Soğuyan kızılcıkları bir kemis yani süzgece alarak altına leğen koyulur ve güzelce ezilir. Yeniden bir tencereye alarak içerisine şeker ve limon tuzu eklenir. Bu şekilde de yarım saat kaynatılır. Daha sonra ocağı kapatarak sıcağı hafifleyince kavanozlara koyulur ve ağzı kapatılır. Ardından ters çevirerek soğumaya alınır. Kişiler damak tadına göre şekerini ya da limon tuzunu ayarlayabilir. Hazır olan ekşiyi soğuk bir ortamda saklayın.

Kızılcık Ekşisi Nasıl Yapılır Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kızılcık Fidanı Bakımı

Kızılcık Fidanı Bakımı

Haber Bülteni

Kızılcık Macunu Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Macunu Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Tohumu Nasıl Çimlendirilir?

Kızılcık Tohumu Nasıl Çimlendirilir?

Kızılcık Sirkesi Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Sirkesi Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Süt Yapar mı?

Kızılcık Süt Yapar mı?

Aşılı Kızılcık Fidanı Bakımı

Aşılı Kızılcık Fidanı Bakımı

Kızılcık Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Kızılcık Çekirdeğinin Faydaları Nelerdir?

Kızılcık Nasıl Kurutulur?

Kızılcık Nasıl Kurutulur?

Kızılcık Ağacı Nerede Yetişir?

Kızılcık Ağacı Nerede Yetişir?

Kızılcık Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri

Kızılcık Kompostosu Tarifi ve Malzemeleri